skip to main |
skip to sidebar
###
Ivanne's First Growing Post

**What set of fractions is larger, 1/2+1/6 or 1/4+7/12?**

Explanation:

**1/2 + 1/6**

1/2 of 60 minutes is 30 minutes...

1/6 of 60 minutes is 10 minutes...

So, 30+10 = 40 minutes...

**1/4 + 7/12**

1/4 of 60 minutes is 15 minutes...

7/12 of 60 minutes is 35 minutes because 60/12 = 5...5x7 = 35...

So, 15+35 = 50 minutes...

**1/4 + 7/12 is larger!!!**

**Ivanne and Alexandra's Bikerace... **

6.) You can learn many things about fractions in this site...try it!

Fraction Game

7.) Alexandra and I divided 60 by 12, 6, and 3 to know how many stations are there.

60/12 = 5 ... So there are 5 km markers for every 12th of the way in 60 kms.

60/ 6 = 10 ... So there are 10 km markers for every 6th of the way in 60 kms.

60/3 = 20 ... So there are 20 km markers in every 3rd of the way in 60 kms.

60 is divisible by 12, 6, and 3...

8.) One way to get a quarter of 16, 1/4 x 16...

Another way...ge the 3/4 of 16...the half of 16 is 8...the quarter of 16 is 4...So, 8+4 is 12...12 is the 3/4 of 16...

9.) **3/6 + 2/10 and 2/3 + 1/6...which is larger?**

3/6 of 60 minutes is 30 minutes...2/10 of 60 minutes is 12 minutes...So, 30+12=42...

2/3 of 60 minutes is 40 minutes...1/6 of 60 minutes is 10 minutes...So, 40+10=50...

2/3 + 1/6 is larger...

**My Score:**

Title = 1/1

Label = 1/1

Question 3 = 5/5

Question 4/5 = 2/3

Question 6 = 3/5

Question 7 = 1/3

Question 8 = 3/5

Question 9 = 3/5

Question 10 = 6/7

TOTAL = 25/35

## 1 comment:

Hi Ivanne, I think you did a good job doing your growing post(y)but I think next time you should explain more

Title = 1/1

Label = 1/1

Question 3 = 5/5

Question 4/5 = 2/3

Question 6 = 2/5

Question 7 = 2/3

Question 8 = 4/5

Question 9 = 4/5

Question 10 = 6/7

TOTAL = 27/35

Post a Comment