**Which is larger....1/2 + 1/6 or 1/4 + 7/12.**

**I used the clock method because it's easy to work with and easy to understand.**

**Explanations:**

***1/2 + 1/6**

*1/2 = 30 minutes.

*1/6 = 10 minutes.

*30 + 10 = 40 minutes.

*1/2 = 30 minutes.

*1/6 = 10 minutes.

*30 + 10 = 40 minutes.

***1/4 + 7/12**

*1/4 = 15 minutes.

*7/12 = 35 minutes.

*15 + 35 = 50 minutes.

Karen and Hanah's Bikerace

*1/4 = 15 minutes.

*7/12 = 35 minutes.

*15 + 35 = 50 minutes.

Karen and Hanah's Bikerace

**2 things about our bikerace was that it was a bit hard and confusing. Also, it helped me learn a little bit more about fractions.**

**Well, Karen and I used the clock method. We divided 60 by 6, 12 and 3. We put kilometer markings at every 12th, 6th and 3rd of the 60 kilometers. So, 60/12 = 5, 60/6 =10 and 60/3 = 20, some of the kilometer markings were in the same box. For example, the second 6th kilometer will also be the first 12th.**

**One way to find 3/4 of 16 is to divide 16 by 4. So 16/4 =4. So, since we are looking for 3/4 of 16, you just have to multiply 4 by 3. So, 4 times 3 =12. So, 3/4 of 16 is 12.**

**Another way to find 3/4 of 16 is to divide it by 2, then divide it by 2 again. So, 16/2=8. Then, 8/2 =4. Now, you have 4 so, multiply it by 3 because you want 3/4 of 16. So, 3 times 4 equals 12.**

**Fraction Game:**

**Fraction Concentration**

**How to play the game.**

**Click on the game. You can play 1 player or 2 players. This game is sort of like memory, but with fractions. You'll see 16 yellow squares. You have to click on the yellow squares and fractions will appear on the cards. The cards you click on will either be equal or not. You have to get equal fractions, the ones that are the same value. If they aren't the same, you keep playing the game until all the cards are gone.**

**1/6 + 2/3 doesn't equal 3/9**

**Once again, I am going to use the clock method.**

**1/6**

1/6 = 10 minutes

So, 1/6 equals 10 minutes.

1/6 = 10 minutes

So, 1/6 equals 10 minutes.

**2/3**

2/3 = 20 minutes

So, 2/3 equals 20 minutes.

2/3 = 20 minutes

So, 2/3 equals 20 minutes.

## 2 comments:

My Self-Evaluation

Title.....1/1

Label.....1/1

Question 3.....4/5

Question 4/5.....1/3

Question 6.....2/5

Question 7.....2/3

Question 8.....4/5

Question 9.....5/5

Question 10.....6/7

Total : 25/35

Title: 1/1

Label: 1/2

Question 3: 5/5

Question 4/5: 3/3

Question 6: 3/5

Question 7: 2/3

Question 8: 4/5

Why don't you just divide it by 4 instead of dividing by two, and divide again by 2. It's just the same but you can do it in shorter way.

Question 9: 4/5

You forgot to indicate the answer to your question.

Question 10: 6/7

Total: 29/35

Post a Comment