Saturday, October 20, 2007

alexandra's first growing post


Fraction Game



I searched for a game that will show fraction. The objective of the game is to find out how many slices of pizza are left. The good thing about this site is you can test your skill in fraction. Click the link below to play the game
http://www.primarygames.com/fractions/start.htm

Which set of fraction is larger, 1/2+1/6 or 1/4+7/12?
I used the clock method to figure out which set of fraction is bigger than the other.

















As you can see, 1/2 + 1/6 is bigger than 1/4+7/12.





Alexandra and Ivanne's Bikerace


























The bike course was confusing. There are lots of erasures on our work. But I hope that our answers are correct because my partner and I did our best. As you can see, there was a pattern on that bike course.

Pattern


60/12= 5 It means that there are 5 km markers in 60kms. in every 12th of the way




6o/6=10 It means that there are 10 km markers in 60 kms. in every 6th of the way




60/3=20 It means that there are 20 km markers in 60 kms. in every 3rd of the way.




The pattern is just like this:



How to find a quarter and 3/4 of a number? Use one of the following 16, 22, or 110.


To find a quarter of a number, divide the given number by 4. For example 16/4=4. So the quarter of 16 is 4. If you want to get 3/4 of 16, you just have to do the same thing but after getting the quotient, multiply it to 3. For example, 16/4=4. That's a quarter. 4x3=12, that's the 3/4 of 16.


Fraction Question


3/4 + 1/3 is not equal 4/7. Explain it.


There are a lot of ways to add fractions. The easiest way for me is getting the LCD (Least Common Denominator) to get the same denominator and then add it. Because in fraction, we have to make it's denominator similar. I use listing method to get the LCD of the fractions.


Denominators


4=4, 8, 12, 16, 20, 24, 28 ..


3=3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27 ..


The common multiples are 12 and 24 (just to name few because there are a lot of common multiples in this number). But since we need the LCD, we have to use 12.

3 comments:

Nicole said...

Good job too alex ! haah, (: keep it up ! you'll gonna enjoy this year making blogs and stuff. FOR SURE ! (: See you.

ivanneu873 said...

good job, gurl! =)

alexandra873 said...

Title: 1/1
Label: 1/1
Question 3: 5/5
Question 4/5: 1/3
Question 6: 3/5
Question 7: 3/3
Question 8: 4/5
Question 9: 5/5
Question 10: 7/7
Total: 30/35