Which set of fractions is larger 1/2 + 1/6 or 1/4 + 7/12?

1/2 = 30mins (60 ÷ 2 = 30)

1/6 = 10mins (60 ÷ 6 = 10)

30 + 10 = 40mins

1/4 = 15mins (60 ÷ 4 = 15)

7/12 = 35mins (60 ÷ 12 = 5 x 7 = 35)

35 + 15 = 50mins

**1/4 + 7/12 is bigger than 1/2 + 1/6.**

KevinT and Jan's Bikerace

6. Good way to learn fractions

http://www.funbrain.com/fractop/index.html

7. I found the answers for the bikerace by using the clock method because in one hour there is 60 minutes and in the race there is 60 km

8. To get 1/4 and 3/4 of 16, is to divid 4 and multiply it by 3 and another way is 16 divided by 3 multiplied by 4.

9. Which set of fractions is larger 1/2+5/12 or 1/4+2/6?

*1/2+5/12 is larger !*

SELF EVALUATION

Title 1/1

Label 1/1

Question 3 4/5

Question 4/5 2/3

Question 6 4/5

Question 7 3/3

Question 8 3/5

Question 9 5/5

Question 10 7/7

Total: 30/35

## No comments:

Post a Comment