Which is larger?

1/2 + 1/6 or 1/4 + 7/12 ?

1/2= 30 minutes (60 ÷ 2 = 30)

1/6= 10 minutes (60 ÷ 6 = 10)

30 + 10= 40 minutes

1/4= 15 minutes (60 ÷ 4 = 15)

7/12= 35 minutes (60 ÷ 12 = 5 x 7 = 35)

15 +3 5= 50 minutes

1/4 + 7/12 > 1/2 + 1/4

-----------------------------------------------------------

Ashlee's and my bike race:

What we did was when it said to go a sixth of the way we divided 6 by 60.

We did not see any patterns though..

----------------------------------------------------------

I chose this website:

http://www.gamequarium.com/fractions.html

The games are fun, they make you understand fractions more easily and understanding fractions.

----------------------------------------------------------

One way to get a quarter of 16, 1/4 x 16. Another way to get 3/4 of 16, cut i6 in half which is 8, then cut 8 in half which is 4. A quarter of 16 is 4. So, 8+4 is 12. 12 is 3/4 of 16.

----------------------------------------------------------

Which is larger?

1/2 + 1/4 or 1/6 + 1/3 ?

1/2= 30 minutes (60 ÷ 2 = 30)

1/4= 15 minutes (60 ÷ 4 = 15)

30 + 15= 45 minutes

1/6= 10 minutes (60 ÷ 6 = 10)

1/3= 20 minuites (60 ÷ 3= 20)

10 + 20= 30 minutes

1/6 + 1/3 > 1/2 + 1/4

-------------------------------------------------

My Mark:

Title- 1/1

Label- 1/1

Question 3- 4/5

Question 4&5- 2/3

Question 6- 4/5

Question 7- 2/3

Question 8- 4/5

Question 9- 5/5

Question 10- 7/7

Total: 30/35

## Wednesday, October 31, 2007

Subscribe to:
Post Comments (Atom)

## No comments:

Post a Comment