## Tuesday, November 20, 2007

### melissa'sscribepost

1) How many gallons of gas and what fraction of a full tank of gas did Maria use on the turnpike driving from her house to Lance's house?

First we subtracted 352 by 242 and it was 110.
the 352 is the turnpike in Philadelphia at mile marker.
and the 242 is the mile marker near Lance's house.
then we divided 110 by 33 and it equals 3.33333 gallon.
the 33 is the miles per gallon.
so the fraction is 3.3/15.
the 15 was the gallon gas tank.
and we want to simplify it so here's what we did:
3.3/15 divided by 3.3/3.3= it's 4.5454 so it's approximately 1/5

2) What fraction of a full tank of gas did she use on the turnpike driving to the combined distance from her house to Lance's house to Alicia's house?

352 - 55 = 297 miles
352- turnpike in Philadelphia at mile marker
55 - lance's house to alicia's house at mile marker
297 miles divided by 33= 9 gallons
9/15 is the fraction
15- is the gallon gas tank
we simplify it again:
9 divided by 3=3
15 divided by 3=5
so it's 3/5.

3)How much time will she spend driving on the turnpike when she drives back home to Philadelphia?

1 hour and 40 minutes
1.40 + 1.40 = 2.80

2.80= 3.20

3 hours is 180 minutes + 20 minutes=200 minutes

200 minutes + 70 minutes = 270 minutes

70 minutes= 1 hour and 10 minutes

270 minutes divided by 60=4.5

4.50 minutes

#### 1 comment:

Mr. H said...

Nice Job Melissa. You used colour very well on this scribe. Thanks

H